Pakastin, jonka urheilijat eivät jäädy

Pääsimme Kiriringin kanssa haastattelemaan Pakastin ry:n team manageria Mikko Rapilaa ja kyselemään vähän tarkemmin mistä Pakastin Helsinki ry:ssa on oikein kysymys. 

Pakastimen laskijoita pääset tukemaan Kiriringin kautta osoitteessa: http://www.kiririnki.fi/projects/pakastin-helsinki-ry

Team Manager Mikko Rapila

Team Manager Mikko Rapila

– Kerro ensin kuka olet ja mikä on roolisi Pakastin Helsinki ry:ssä?

Mikko Rapila 38-vuotias urheilun ammattilainen Helsingistä. Valmistuin vuonna 2001 vierumäeltä valmennukseen erikoistuneena liikunnanohjaajana. Pakastimen perustajajäsen ja toiminut team manager sekä päävalmentaja -pestillä vuodesta 2001 alkaen.

– Mikä on Pakastin Helsinki ja miten toimintanne sai alkunsa?

Pakastin Helsinki ry on lumilautaseura joka tarjoaa ammattitaitoista valmennusta pääkaupunkiseudun nuorisolle. Vuonna 2001 Oskari Mykkänen ja minä istuttiin maajoukkueleirin tauolla ja mietittiin pääkaupunkiseudun tilannetta. Muutama vuosi aikasemmin sen aikainen seura HKL oli lopettanut toimintansa. Pakastin Helsinki ry rakennettiin HKL (Helsingin Kaupungin Lumilautailijat) – seuran pohjalta. Kotirinteenä Sipoon legendaarinen Talma.

– Miten Pakastin Helsinki konkreettisesti auttaa tulevaisuuden lumilautailijoita?

Meillä on kokenut 10 valmentajan porukka auttamassa junnuja eteenpäin.Talma tarjoaa todella hyvät puitteet harjoittelulle ja siellä sijaitsee mm. big air bag sekä Etelä-Suomen ainoa pipe. Pakastimella on Liikuntamyllyssä trampoliini vuoro jossa pääsee harjoittelemaan kehonhallintaa ja kokeilemaan turvallisesti omia rajojaan. Laajan kokemuksen ja tuntuvan kontaktiverkoston avulla pystymme tarjoamaan todella hyvät puitteet eteenpäin menemiseksi.

– Ketkä toimivat valmentajina Pakastin Helsinki toiminnassa?

Kaikki Pakastimen valmentajat tulevat suoraan lajin parista. Kaikilla on vahva tausta laskemiseen. Meillä on toiminta jatkunut jo niin kauan että olemme saaneet mukaan kolme omaakin junioria valmennukseen. Vanhempaa kaartia edustaa esimerkiksi Oskari Mykkänen joka valmensi Suomen maajoukkuetta muutaman Olympiadin verran vuoteen 2006 asti.

– Mitkä ovat Pakastin Helsingin laskijoiden parhaita saavutuksia vuosien varrelta?

Pakastimen laskijoilla on tullut menestystä varsinkin junnujen MM-kilpailuissa ja onhan noita mukana olleita päässyt isompiinkin kisoihinkin. Itse näkisin parhaina saavutuksina sen että saamme laskijoita eteenpäin kohti ammattilaisuutta. Ilman konkreettista näyttöä toiminta olisi loppunut jo aikoja sitten.

– Mitkä ovat Pakastin Helsingin tulevaisuuden tavoitteet?

Toiminnan kehittäminen monipuolisemmaksi. Lumilautaseura Melonin sulauttaminen pakastimeen tuo meille lisää jäseniä ja sitä kautta pystymme jakamaan laskijoita paremmin eritasoisiin ryhmiin. Näin saamme tehostettua valmennusta. Rakennamme myös yhteistyötä managerien kanssa jotta voisimme tarjota lukioikäisille kontaktiverkostoa yrityksien suuntaan. Olisi mahtavaa pystyä tarjoamaa tukea junnuille esimerkiksi ulkomaan reissuille. Toimintaa on myös viety enemmissä määrin ympärivuotiseksi ja kesällä ohjelmaan kuuluu skeittausta sekä Suomi-surffia.

– Lopuksi. Lähetä terveisiä kaikille tukijoille ja faneille, jotkamiettivät tukijaksi mukaan lähtemistä.

Nuorisotoiminnan tukeminen kannattaa aina. Marginaalilajeissa toimintaa pystytään tekemään todella pienin kustannuksin paikallisesti. Lumilautailussa kustannuksia tulee varsinkin matkojen osalta eikä seuralla tällä hetkellä ole rahkeita lähettää valmentajia kisoihin. Kaikki tuki tulee tarpeeseen ja menee suoraan toimintaan.

Jätä kommentti